Friday, November 30, 2012


Videviku Saaga: Koidukuma 2 - suurepärase armastusoodi eepiline lõppmäng





Ülemaailmse fenomeni viimane peatükk jõuab kinoekraanidele!

Pärast oma tütre Renesmee sündi naudib Bella elu ja oma uusi võimeid, kuid sellel pereidüllil ei ole määratud igavesti kestma jääda. Nimelt saavad Voltuurid Renesmeest haisu ninna ning arvavad, et tüdruk võib hakata ohustama nende võimu. Seetõttu otsustavad nad hävitada nii Renesmee, kui ka terve Cullenite suguvõsa.

Nüüd on Bellal ja Edwardil vaja lühikese ajaga koguda enda selja taha nii palju liitlasi, kui vähegi võimalik, et kaitsta oma perekonda viimases, kõike otsustavas lahingus.

allikas: http://www.forumcinemas.ee/Event/298931
Laupäeval, 24. novembril kinosaali minnes, pesitses hinges ärev ootus: 21. sajandi suurim armastuslugu tõi viimaks, andunud fännide ette, üllatusi pakkuva lõpplahenduse. Seda, et see tuntud armastusood ülemaailne fenomen on, tunnistas ka rahvast pungil kinosaal. Järgnesid pikad minutid, mille kestel rahvas edasi-tagasi saalis ja kinoerkaanil jooksid toodeid ja uusi filme tutvustavad reklaamid. Seejärel oligi see hetk käes: Videviku Saaga sai rahva viimast korda oma lummusse harrata ning pärast suurte ovatsioonide saatel lahkuda.
Pärast inimelu lõppu saab Bella viimaks vampiirina nautida pereõnne. Kuid seda õnne varjutab vaid üks tume vari - aeg. Tema tütar Renesmee, kes on poolvampiir, kasvab enneolematu kiirusega. See on ka peamine sõnum - osata hinnata aega, mis sulle on antud. Kahjuks saab justnimelt ajast filmi suurim puudus: Film on veniv ning inimese tähelepanu hajub. See on justkui magusasse unne suigumine, mille kestel tutvustakse meile vampiiri maailma seadusi(nimelt kahtlustavad Volturid, et Renesmee näol on tegemist surematu lapsega, kes ohustab nende loodud maailma.) erinevaid vampiiriklanne, kes Cullenite palvel süütut last kaitsma asuvad, nende liikmeid ja liikmete erilisi oskusi.  
Seejärel ongi käes lõplik võitlus. Kuna ma ei soovi Sinu üllatusmonendi vähendada, jääb võitlussteen kattevarju alla. Piisab vaid kui ütlen: Melissa Rosenbergi(stsenarist) ja Bill Condon(režissöör) suudavad teha suurepärast koostööd. Seda tõestavad nii minu sõnad kui ka rahva aplausitorm.
Filmi viimane steen toimub meie armastajate, Bella ja Edwardi, välul. Bella, kes lõpuks suudab oma mõtteid Edwardile kuuldavaks teha, näitab meile selle imelise armastusloo ilusamaid hetki. Tõelistel fännidel tõi see meenutus kindlasti magus - valusa kurbuse pisara silma(sealhulgas ka mulle).
Lõpetuseks soovin veel mainida Carter Burtwelli, kelle suurepärased heliteosed kunstipärasesse filmi sulandusid. Suured tänud ka kõigile näitlejatele, režissööridele, stsenaristile ja teistele meeskonna liikmetele, kelle käe all see kõik võimalikuks sai. Viimaks sooviksin tänada ka "Videviku Saaga" autorit, Stephenie Meyerit: "Aitäh, et andsid meile võimaluse tunda 21. sajandi armastajapaari, tuues meie ellu veel rohkem lootust ja õnne. Aitäh!"

Merilyn Merisalu hindab filmi hindega: 4,5

No comments:

Post a Comment